Geilo blant Norges fremste skidestinasjoner

Geilo ligger midt på bergensbanen mellom Oslo og Bergen, og langs RV7. Dette er hovedårene mellom vest og øst i Norge, og gjør at Geilo er lett tilgjengelig fra store deler av landet. Geilo er en nasjonalpark og landsby, og et godt utgangspunkt for fantastiske turer til Hardangervidda Nasjonalpark og Hallingskarvet Nasjonalpark.

Takket være sin unike plassering kan Geilo tilby det meste, året rundt. Sammen med grendene Ustaoset, Dagali, Haugastøl, Hovet og flere andre, byr Geilo på aktiviteter og opplevelser for alle, både store og små. Geilo-sentrum kan også by på urbane muligheter, med shopping, kafebesøk, fantastiske restauranter samt velvære. Et utmerket sted å oppholde seg for en avslappende helg i et naturnært bymiljø.

Det er masse gode overnattingsmuligheter på Geilo, hvor både Hotell og fjellstuer, leiligheter, hytter og campingplasser gjør at alle kan finne noe som passer til deres behov. For et bynært og ekslusivt opphold er legendariske Dr. Holms Hotel en populær destinasjon, som sammen med blant annet Bardøla Høyfjellshotel og Vestlia Resort tilbyr førsteklasses fasiliteter.

Om du derimot ønsker å komme tett på naturen, er Langedrag Naturpark i andre enden av skalaen. Lokalisert på grensen mellom Geilo og Nes kommune, er Langedrag kanskje det stedet i Norge hvor du kan sove og bo tett på nesten alle de forskjellige dyrene som bor i norske skoger, fra gauper og ulver, til elg, rein og kongeørn. I tillegg til dette finnes det et dusin andre overnattingssteder som tilbyr god standard og komfortable opphold.

Til tross for overnattingssteder av høy klasse, er Geilo kanskje mest kjent som skidestinasjon. I Geilo ligger også skibakkene svært sentrumsnært, noe som gjør dette til en unik plass og knytter by og fjell tett sammen. Med 38 nedfarter og tre terrengparker finnes det noe for alle, fordelt på skianleggene SkiGeilo, Hallingskarvet Skisenter, Dagali Fjellpark og Lia Skisenter. Samme heiskort gjelder for alle bakkene, og du kan ta shuttlebuss som hyppig mellom de ulike anleggene. Dersom du bor på Vestlia Resort kan du spenne på deg skia i det du går ut døra, og umiddelbart befinne deg i bakken. Nærmere er det faktisk ikke mulig å komme. Trenger du en pust i bakken finnes det en rekke kafeer som tilbyr god mat og drikke, som Kikutkroa, Toppen Kafe eller Havdalskroa. Havdalskroa og Taubanekroa tilbyr også afterski hver fredag og lørdag.

Dersom du trenger å friske opp skikunnskapene, kan skiskolene i Geilo tilby kurs med erfarne og kunnskapsrike instruktører, som også arrangerer skreddersydde aktiviteter for grupper. Skiutstyr er tilgjengelig gjennom skiutleiene, som finnes på flere forskjellige steder i sentrum og i skianleggene. Her kan du få utstyr til alle disipliner, som snowboard, langrenn, twintip, telemark og alpinski. Skiutleiene tilbyr alltid utstyr av topp kvalitet, som vedlikeholdes og prepareres av dyktige fagfolk. Ved skiutleiene får du assistanse til å tilpasse, stramme og justere ditt utstyr.

For de som er interessert i langrenn strekker det seg løyper i alle retninger, mot Hardangervidda og mot Hallingskarvet. Løypene er storslåtte og meget tilgjengelige, og kan by på fantastiske turoppleveser. Her kan du legge opp til ordentlige fjellturer innover snødekte vidder, eller koselige, familievennlige turer i lettvint terreng. Fantastiske opplevelser kommer du i hvert fall ikke unna om du legger skiferien til Geilo.