Hemsedal – Skandinavias alper

Litt om Hemsedal

Hemsedal, ei fjellbygd og et dalføre som strekker seg nordvestover fra Gol i Hallingdal. Dalen ligger på mellom 625 og 1920 m.o.h., og er et flott område med høyt aktivitetsnivå året rundt. Dalen er omkranset av høye fjell på begge sider.

Fra 1980 og frem til i dag har turistnæringen vært en viktig del av Hemsedals inntektskilde, hovedsaklig om vinteren. Men det er også mange som finner veien til Hemsedal på sommeren, takket være gode fiskemuligheter, fjellvandring, fjellklatring, sykling og golf.

Hemsedal er kjent for sitt yrende uteliv, og man finner noe for enhver smak.

Hemsedal Skisenter

Hemsedal Skisenter har 50 bakker og 20 heiser, og byr på skikjøring fra tre ulike topper som alle strekker seg til over 1000 m.o.h. Dette betyr at man kan få 6 km med uavbrutt skikjøring, fra toppen og ned til bunnen av skianlegget. Løypetilbudet er variert, med bakker i alle vanskelighetsgrader. Dette gjør Hemsedal Skisenter til et passende sted for både store og små, nybegynner så vel som de mer erfarne. For de som liker ekstra utfordring finnes det lett tilgjengelige områder for frikjøring i skogen og ned uberørte fjellsider. På Hemsedal Skisenter finner du også snowparker, skicrossarena og et stort område for barna.

På grunn av stabile snøforhold og mange skiheiser- og bakker er Hemsedal å betrakte som et av Norges beste alpinanlegg. Skisesongen varer fra begynnelsen av november til begynnelsen av mai.

Om du ønsker å kjøpe skipass på nett, kan dette gjøres [her:https://www.skistar.com/no/online-booking/Skipass?r=4&c=55&d=20180727]

Overnatting i Hemsedal

Overnattingstilbudet i Hemsedal er svært variert. Man kan velge mellom hotell, store og små hytter, camping, leiligheter, fjellstuer og unike gjestegårder. Fra sentrum av Hemsedal går det buss til skianlegget.

Forslag til overnatting

 

Skarsnuten Hotell

[Skarsnuten Hotell:http://www.skarsnutenhotell.no/] er et moderne hotell med en praktfull utsikt. Skisenteret er nærmeste nabo, noe som gjør Skarsnuten Hotell til et ski in – ski out hotell.

Skogstad Hotell

[Skogstad Hotell:http://skogstadhotell.no/] er et koselig familiedrevet hotell som ligger i sentrum av Hemsedal. Hotellet har enkel adkomst til skianlegget.

Hemsedal Café Skiers Lodge

ligger i andre etasje på Hemsedal Café
[Hemsedal Café Skiers Lodge:http://www.hemsedal.com/no/A/Hemsedal-Cafe/Skiers-Lodge/] ligger i andre etasje på Hemsedal Café midt i Hemsedal sentrum. De har 8 moderne leiligheter med alt man behøver. Hemsedal Café arrangerer jevnlig afterski.

Fanitullen Hotell

[Fanitullen Hotell:http://www.fanitullen.no/] er et leilighetshotell i sentrum av Hemsedal. De godt utstyrte leilighetene befinner seg i over- og underetasjen på bygget. I hovedetasjen ligger Peppe’s Pizza.

Eventyrgarden Huso

[Eventyrgarden Huso:https://www.hallingresort.no/nb/eventyrgarden] ligger på Husofjellet, noen kilometer fra Hemsedal sentrum, og består av komfortable leiligheter og hytter. Stedet ligger idyllisk plassert, omkranset av et vakkert hallingtun med utstillinger.

Ulsåkstølen Fjelstgugu

[Ulsåkstølen Fjellstugu:http://www.hemsedal.com/no/A/Ulsakstolen/Ulsakstolen-Fjellstugu/] ligger ved foten av Skogshødn (1728 m.o.h). De tilbyr både hytter og rom i ekte stølsmiljø. Her har man også mulighet til å kose med kalv, geitekillinger, høner, griser, kaniner, lam og kattunger, og oppleve stølslivet på ekte.

Hemsetunet Ferieleiligheter

[Hemsetunet Ferieleiligheter:http://hemsetunet.no/] ligger sentralt plassert i Hemsedal. Leilighetene er godt utstyrt, og de fleste har egen badstue og peis, samt tilgang til egen eller felles terrasse.

Fosseheim Hotell

[Fossheim Hotell:http://fossheim-hotell.no/] ligger i Ulsåk, ca 5 minutters kjøring fra Hemsedal Skisenter. Romstandarden varierer fra helt enkle med felles dusj/bad til flotte deluxe-rom.