Enhver skielskers drøm, Kvitfjell

Lei av tettheten som følger med når det kommer til bylivet? Ønsker du å kunne stå opp om morgenen og gå ut og ta en dyp pust med naturen? Kvitfjell er da stedet for deg! Kom med familien, venner eller kjæresten og nyt en ferie omringet av den fineste naturen Norge har å by på. Kvitfjell er et alpinanlegg som man finner 45 minutter utenfor Lillehammer, rettere sagt i Ringebu kommune, i Fåvang. Det er da lokalisert i fylke Oppland. Da OL ble arrangert i Norge i 1994, ble de populære konkurransene super-g og i utfor, for begge kjønn, holdt i dette alpinanlegget.

Dette anlegget er i dag eid av selskapet Alpinco. Alpinco eier også Hafjell Alpinsenter. Det er lett å dra mellom Kvitfjell og Hafjell, det er bare å ta den gratis skibussen som tar rundt en halvtime mellom de to stedene. Til sammen danner de en av Norges største ski-attraksjoner med hele 75 km med løyper. Man kan bruke samme heiskort i begge anleggene. Alpinanlegget på Kvitfjell har også tette samarbeid med andre alpinanlegg, slik som f.eks. Sjusjøen, Gålå og Skeikampen, og man kan bruke det samme skikortet i alle disse fem skianleggene. Dette betyr mye skimoro, med hele 55 heiser og 125 løyper.

Kvitfjell alpinanlegg er satt sammen av tre sammenknyttede deler med et familievennlig område på Varden og et på vestsiden. På østiden, også referert til som mellomstasjonen, finnes World Cup-bakken og andre utfordrende bakker.

På Kvitfjell alpinanlegg kan du velge mellom 33 nedfarter og 14 heiser. I tilknytning til alpinanlegget finnes det også langrennsløyper med en total lengde på 600 km.

Om du vil overnatte, har du tre gode alternativer. Du kan booke rom på GudbrandsGard hotell, leie ut en hytte på vestsiden eller en hytte på østsiden. GudbrandsGard hotell er et godt alternativ med gammelnorsk arkitektur, koselige rom, god og lokal mat og hyggelige spisesteder. Hotellet blir beskrevet som hyttestemning, men i hotellformat.

På vestsiden, et sted mange kalle solsiden, leier ut en rekke leiligheter og hytter med umiddelbar tilgang til naturen og gode solforhold. Noen flotte fasiliteter du finner på solsiden er en sportsbutikk, Ski inn Diner ski-kafe, skiutleie og heiskortutsalg på Skitorget med påstigning til stolheisen. Noe annet som vi finner på vestsiden er Tyrihanstunet. Det er også svært familievennlig med tanke på familieområdet KIDS som vi finner der. Det er et flott område for både barn og nybegynnere.

Mellomstasjonen, eller østsiden, tilbyr også hytter og leiligheter. Her har da mange av enheten en fantastisk utsikt over populære steder som Gudbrandsdalen, og det fantastiske Lågen. Noen andre enheter vi finner på mellomstasjonen er Sport1 med skiservice og skiutleie, Koia afterski, Plaza ski-kafe, Børson dagligvare, og Fôr restaurant. Det er også et familieområde her, KIDS GudbrandsGard. Her finner vi to båndheiser, samt en tallerkenheis for barna. Barna synes også det er gøy med den spesiallagde skogsløypa, samt sin egen varmestue.

Så der har du tre fantastiske alternativer om du velger å tilbringe ferien din på dette friske skiluftsanlegget. Alle er velkomne! Om du aldri har stått på ski, eller om du er klar til å utfordre Petter Northug, så er dette stedet perfekt for deg! Vi håper å se deg snart.