Om Norefjell

Norefjell er et av de mest dominerende fjellpartiene i Sør-Norge, beliggende kun 90 minutter unna Oslo. Fjellmassivet ligger mellom Eggedal i vest, og Krøderen og Hallingdal i øst. De høyeste toppene er Gråfjell (1466 moh) og Høgevard (1459 moh). Fra Høgevarde kan man, i klarvær, se over et område på over 40 000 km². Det er kun Gaustadtoppen som kan skilte med bedre utsyn.

Norefjell har hatt turister helt tilbake til 1850-årene. Den gangen var det fortrinnsvis sommerturisme. Gjestene ankom med hesteskyss og ble fraktet over Krøderfjorden med båt. Det første dampskipet kom i drift i 1861.

Da Oslo arrangerte vinter-OL i 1952 ble alpinkonkurransene arrangert på Norefjell.

Norefjell er ikke kun et vintersted. Om sommeren er terrenget utmerket for fotturer og sykling. Norefjell Golfklubb er en 18-hulls golfbanesom ligger ved foten av fjellet. I Krøderen, og elvene rundt, er det gode forhold for fiske, og man kan også leie kano og båter hos Norefjell Kanoutleie.

I tillegg er eventyrslottet Villa Fridheim, Ringnes Gård, Blaafarveværket vel verdt et besøk.

Norefjell Skisenter

Norefjell Skisenter ligger rett sør for Høgevarde, og har en høydeforskjell på 1010 m. Skisenteret har 13 skiheiser og 25 km med preparerte alpinløyper fordelt på 26 nedfarter. Bakkene har ulik vanskelighetsgrad, så her finner man noe for enhver smak. Senteret har i tillegg terrengpark og langrennsløyper. Norefjell Skisenter har også et eget snowboardområde med big jump og andre utfordringer.

Norefjell er også spennende for off-piste kjøring, med store åpne fjellsider og krevende skogskjøring.

Overnatting på Norefjell

Norefjell tilbyr overnatting i alle prisklasser.

Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa er et resort som ligger i tilknytning til bakken. Resortet har nedfarter som passer for alle rett utenfor døren. Du kan velge mellom dobbeltrom, suiter og leiligheter. Suiter og leiligheter har alle eget kjøkken.
Norefjell Ski & spa har aktiviteter som klatrevegg, buldrevegg, badeområde, treningsområdet, velværeavdeling, barneavdeling og nattklubb.

Norefri

Norefri har godt utstyrte leiligheter med peis og badstue. Rett utenfor finner du en egen barnebakke i tillegg til ski inn/ski ut.

Norefjellhytta

Norefjellhytta tilbyr Norges første «alpehytte». Der kan du bo i 3 intime hyttesuiter for to, og all mat fra restauranten kan bli servert i hytta. Hyttene har egen peis og badstue. I tillegg har de «Storhytta» som kan huse en gruppe på 20 personer.

Sole Gjestegård

Sole Gjestegår er en hjemmekoselig gjestegård, omringet av vakker natur på alle kanter. Her får du servert hjemmelaget og kortreist mat.

Krøderen Kro & Motell

Krøderen Kro & Motell ligger idyllisk plassert ved Krøderfjorden, ca 15 minutters kjøring fra Norefjell Skisenter. Krøderen Kro er kjent for sin gode mat, og har mange stamgjester.

Ringnes Gård

Herskapelige Ringens Gård ligger vakkert til ved Krøderfjorden, under Norefjells skiparadis. Familiegården fra 1935 er en av Norges eldste middelaldergårder og odelsgods. Her kan man bli innkvartert på hotellrom eller i flotte hytter.

Norefjell Booking

Norefjell Booking leier ut hytter og leiligheter i alle størrelser og kategorier til opp til 20 personer. Boenhetene har en sentral beliggenhet, med kort vei til både alpin og langrenn.