Trysil – Norges største skianlegg

Snøsikkert

Med sin beliggenhet i vintersikre Østerdalen i Hedmark bare 2,5 timer fra Oslo og tett inntil Svenskegrensa, lokker Trysil med snøgaranti, lang sesong og veldig god stemning. Trysil er godt kjent for de fleste som bor på østlandet, men selv svenskene valfarter til Norges største skianlegg i sesongen, og det blir stadig mer populært å ta skiferien til Trysil.

På Trysilfjellet som tårner mer enn 1100 meter over havet finner du 68 nedfarter med en største fallhøyde på nesten 700 meter. Med 31 heiser kommer du deg enkelt rundt i bakkene, og når hele skianlegget kan by på over 70 kilometer med alpine bakker er det ikke noen tvil om at det finnes noe for alle på Trysil.

Sesongen varer fra tidlig november og helt til mai, takket være et stabilt og kaldt innlandsklima kombinert med en rekke snøkanoner med egen snøproduksjon. Skibussen tar deg smidig til alpinsenteret fra Oslo i helgene, og om du heller bil overnatte noen dager eller uker i Trysil går det gratis skibuss hver dag hele sesongen til og fra skibakkene.

Barna kan bryne seg på tre helt egne barneområder med aktiviteter, bakker og heiser. De aller ivrigste kan kjenne adrenalinet i de svarte bakkene eller leke seg i ett av de to terrengparkene som er spekket med rails og hopp. Og som om det ikke var nok er det rikelig med muligheter for off-pist rundt nedfartene fra Trysilfjellet.

Skulle du bli sulten i løpet av dagen finnes det mer enn 30 spisesteder fordelt rundt skianlegget. Her finnes noe for enhver smak, fra pizza og hamburgere til lekre 3-retters måltider på noen av de mer eksklusive restaurantene. Midt i slalombakken finner du Restaurant Skihytta som er en naturlig samlingsplass for alle som bruker dagen i bakken. Her kan du fylle opp med enkle og gode matretter, varm kakao og kald øl mens du lader opp til neste runde. Og selvfølgelig er det både afterski hver eneste kveld på Trysil! De mange barene byr på god stemning, heftig musikk og masse godt å drikke uansett når du er klar for å ta kvelden.

For de som liker å kjøre hele dagen er bakkene belyst på kvelden, så her kan du ta på deg skia på morgenen og skli inn til hotellsenga sent på kvelden. Overnatting finnes det selvfølgelig også mer enn nok av i Trysil. Du finner alt fra enkle leilighetshoteller med god standard og mange soveplasser til hotell med spa og egne restauranter. På leilighetshotell har du eget kjøkken og kan lage mat når det passer deg, og for familier og vennegjengen kan dette være en god løsning som gir fleksibilitet for alle i gruppen. På de større hotellene kan de som vil ha en fridag fra skikjøring heller nyte en dag med badstu og svømmebasseng, eller kose seg med spabehandling og shopping, etterfulgt av et bedre måltid i en av de mange restaurantene.

På Trysil kan du selv velge om du vil bo midt i sentrum, ha muligheten til ski-in, ski-out i bakkene eller rett og slett ønsker ro og fred litt utenfor bykjernen. Trysil har noe for alle!